Den Haag | Eindhoven | Zwolle
+31 (0) 70 392 22 09
info@duthler.nl

De leidende toezichthouder

“Heeft uw organisatie vestigingen in meerdere EU-lidstaten? Of hebben uw gegevens- verwerkingen in meerdere lidstaten impact? Dan hoeft u onder de Avg nog maar met
één privacy toezichthouder zaken te doen. Dit wordt de leidende toezichthouder genoemd. Geldt dit voor uw organisatie, bepaal dan onder welke privacy toezichthouder u valt.”

Het bepalen van de leidende toezichthouder is alleen relevant wanneer er door de zorginstelling een grensoverschrijdende verwerking van persoonsgegevens uitvoert. Dit betekent dat de verwerking van persoonsgegevens in het kader van activiteiten in meer dan een lidstaat van een zorginstelling die in meer dan een lidstaat is gevestigd of als de verwerking van persoonsgegevens in het kader van de activiteiten van één vestiging van een zorginstelling plaatsvindt, maar waarbij in meer dan een lidstaat betrokkene wezenlijke gevolgen ondervinden of waarschijnlijk zullen ondervinden van de verwerking.

Het komt weinig voor dat zorgaanbieders hiermee te maken zullen hebben. Wilt u meer informatie hebben over dit onderwerp kijk dan op de website van de Autoriteit persoonsgegevens.