Den Haag | Eindhoven | Zwolle
+31 (0) 70 392 22 09
info@duthler.nl

Britse toezichthouder van plan om British Airways te beboeten

De ICO, de Brits toezichthouder, heeft op haar website te kennen gegeven voornemens te zijn om British Airways te beboeten wegens schending van de Avg. De voorgenomen op te leggen boete bedraagt 183,39 miljoen pond.

De reden voor de voorgenomen op te leggen boete is dat British Airways tekort is geschoten in het beveiligen van de door haar verwerkte persoonsgegevens. Dit kwam aan het licht door een hack bij het bedrijf in 2018. Bij deze hack werden persoonsgegevens, waaronder betaalgegevens en reisschema’s, van ongeveer 500.000 betrokkenen buitgemaakt. Het onderzoek dat naar deze hack is ingesteld, wordt door verschillende Europese toezichthouders uitgevoerd, waarbij de ICO als lead is aangewezen.

Sinds het onderzoek van de toezichthouders heeft British Airways verbeteringen aangebracht in haar beveiliging. Alvorens de voorgenomen boete op te leggen, wordt British Airways in de gelegenheid gesteld om haar zienswijze te geven.

Nadere informatie van de ICO kunt u hier vinden.