Den Haag | Eindhoven | Zwolle
+31 (0) 70 392 22 09
info@duthler.nl

Gedragsregels over de onafhankelijkheid van de FG

In december 2018 hebben de leden van de werkgroep Ethiek van de Opleiding FG van Duthler Academy in samenwerking met Duthler Associates de Gedragsregels voor Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) gepubliceerd. Hiermee werd het voortouw genomen om voor de beroepsgroep gedragsregels op te stellen om de FG te ondersteunen in diens dagelijkse praktijk. Een praktijk waarin de FG regelmatig met dilemma’s wordt geconfronteerd. Zoals in de vorige blog aangekondigd, zal wekelijks een gedragsregel nader worden belicht.

De werkgroep staat open voor kritiek en wil graag in discussie.

De gedragsregels zijn gefundeerd op kernwaarden. In de vorige blog kwam de kernwaarde “professionaliteit” aan de orde. In deze blog besteden we aandacht aan de gedragsregels die gebaseerd zijn op de kernwaarde “onafhankelijkheid” .

Lees hier het volledige bericht