Den Haag | Eindhoven | Zwolle
+31 (0) 70 392 22 09
info@duthler.nl
“Bedrijfsactiviteiten effectiever en kostenefficiënter organiseren door design en default”

Systeembeoordelings-onderzoek uitvoeren?

Een organisatie past verplicht de uitgangspunten van privacy by design en privacy by default toe in de praktijk (zie: lijst aandachtspunten AP). Vanuit het financieel toezicht is deze verplichting er niet.

Het is wel praktisch compliance by design en compliance by default in de praktijk toe te passen. Bovendien is de organisatie van de compliance functie én de organisatie van de bedrijfsactiviteiten effectiever en kostenefficiënter als het uitgangspunt compliance/privacy by design en compliance/privacy by default is.

Voor privacy by design (in artikel 25 en overweging 78 AVG), spreken wij over gegevensbescherming door ontwerp en door standaardinstellingen.

Lees meerDownload de folder

Hoe kunnen wij u ondersteunen?

Centraal stellen van de betrokkene

Wij stellen – in navolging van de wet – de participatie van de betrokkene bij het verwerken van persoonsgegevens centraal. De gegevensbescherming door ontwerp en door standaardinstellingen moet dan ook aansluiten op de regie op persoonsgegevens door de betrokkene en dat is niet zonder verplichtingen over en weer.

Bewijs van effectieve werking

Het (achteraf) overleggen van bewijs van effectieve werking van getroffen beheers- en beveiligingsmaatregelen gericht op het nakomen van de wet vraagt om een sluitende administratie met dit bewijs. Naast deze structurele beheersmaatregelen gericht op compliance zijn er een reeks van maatregelen op het vlak van compliance/ privacy by design. 

Systeembeoordelingsonderzoek

Het beoordelen van systemen op compliance by design en compliance by default (inclusief op de eisen die voortvloeien uit wetgeving gericht op het beschermen van persoonsgegevens) kan betrekking hebben op bestaande informatiesystemen/ IT-services, ontwerpen van systemen, programma’s van eisen van systemen of systemen die ontwikkeld of geïmplementeerd worden.

Ondersteuning door Duthler Associates

De onderzoeken bestaan uit een opdracht en opdrachtbevestiging, het onderzoek en de rapportage van bevindingen en conclusies. Systeembeoordelingsonderzoeken kunnen gericht zijn op compliance en of het verstrekken van advies. De professionals van Duthler Associates kunnen dergelijke onderzoeken uitvoeren.

Afspraak maken? Neem contact op.

Neem contact met ons op via het onderstaande formulier, of door een e-mail te sturen naar info@duthler.nl. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen. Wij gebruiken uw gegevens alleen om u van dienst te zijn.