Den Haag | Eindhoven | Zwolle
+31 (0) 70 392 22 09
info@duthler.nl
“Beheersen van juridische modellen”

Wat is de werkstijl?

Het opzetten en actueel houden van de juridische modellen vormt het hart van de smart contracting. Nieuwe wetgeving, jurisprudentie, toezichtsarrangementen en best practices vormen input voor een continue en professionele beoordeling en heroverweging van juridische modellen.

Vooralsnog gaan de juridische modellen uit van Nederlandse jurisdictie en zijn beschikbaar in de Nederlandse en de Engelse taal.

Lees meer

Soorten juridische modellen

Er zijn generiek functionele modellen (bijvoorbeeld arbeids- of huurovereenkomsten) en sector / segment specifieke modellen (bijvoorbeeld gezondheidsrecht en gespecificeerde toestemming).

Groeperen van juridische modellen

Juridische modellen worden gegroepeerd in portfolio’s die aansluiten op bedrijfsactiviteiten en segmenten van bedrijven en instellingen.

Pre-contractuele fase

De modellen worden gepubliceerd in smart contracting. Oudere versies van de contracttypen blijven beschikbaar, omdat het de situatie van dat moment weergeeft en als audittrail (pre-contractuele fase).

Actueel houden van de juridische modellen

Als aanpassingen op contracttypen worden voorgesteld dan worden gebruikers proactief geïnformeerd en geadviseerd over het doorvoeren van aanpassingen in de bedrijfsspecifieke contractenportfolio’s.

De professionals schatten de gevolgen in voor gesloten overeenkomsten: geen actie maar wel nieuwe portfolio gebruiken, aanvullende afspraken maken of oversluiten.

Neem contact met ons op