Den Haag | Eindhoven | Zwolle
+31 (0) 70 392 22 09
info@duthler.nl

De juridische modellen

Opzetten en actueel houden

Het opzetten en actueel houden van de juridische modellen vormt het hart van de smart contracting. Nieuwe wetgeving, jurisprudentie, toezichtsarrangementen en best practice vormen input voor een continue en professionele beoordeling en heroverweging van juridische modellen.

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door advocaten van First Lawyers en onze juristen. Vooralsnog gaan de juridische modellen uit van Nederlandse jurisdictie en zijn beschikbaar in de Nederlandse en de Engelse taal.

Soorten juridische modellen

Er zijn generiek functionele modellen (bijvoorbeeld arbeids- of huurovereenkomsten) en sector / segment specifieke modellen (bijvoorbeeld gezondheidsrecht en gespecificeerde toestemming).

Juridische modellen worden gegroepeerd in portfolio’s die aansluiten op bedrijfsactiviteiten en segmenten van bedrijven en instellingen.

De modellen worden gepubliceerd in smart contracting. Oudere versies van de contracttypen blijven beschikbaar omdat het de situatie van dat moment weergeeft en als audittrail (pre-contractuele fase).

Als professionals aanpassingen op contracttypen voorstellen dan worden de gebruikers proactief geïnformeerd en geadviseerd over het doorvoeren van aanpassingen in de bedrijfsspecifieke contractenportfolio’s. De professionals schatten de gevolgen in voor gesloten overeenkomsten: geen actie maar wel nieuwe portfolio gebruiken, aanvullende afspraken maken of oversluiten.

Zou u willen praten over portfolio’s voor uw bedrijfsactiviteiten dan zijn wij daar uiteraard graag toe bereid.