Den Haag | Eindhoven | Zwolle
+31 (0) 70 392 22 09
info@duthler.nl
“Dé privacy opleiding van Nederland”

Opleiding Functionaris Gegevensbescherming

De opleiding tot functionaris voor gegevensbescherming (FG) is een tweejarige post-HBO niveau opleiding. Deze opleiding biedt naast theoretische kennis ook praktische onderbouwing die een FG nodig heeft om adequate gegevensbescherming en privacy(huishouding) te kunnen waarborgen binnen zijn of haar organisatie.

Geïnteresseerden die zich graag willen laten bijscholen op één of meer onderdelen van deze opleiding zijn van harte welkom om één of meer modules te volgen.

Naar de Opleiding FG

Opzet van de Opleiding

De opleiding kan voor een groot deel in eigen tijd worden gevolgd, omdat de modules in een e-learning omgeving worden aangeboden. Eén keer per maand woont u klassikale workshops bij op één van onze locaties. Bekijk hier de opzet.

De opleiding is opgedeeld in 30 verschillende modules en vier verschillende clusters. Iedere module wordt afgesloten door het succesvol afleggen van een tentamen. Het is mogelijk om de gehele opleiding of om één of meerdere modules naar keuze te volgen.

FG Register

Het unieke aan het volgen van de opleiding tot FG is ons FG Register. Hierin worden zowel FG’s als aspirant FG’s opgenomen. Na het succesvol afronden van de eerste drie modules van de opleiding FG kunt u al worden opgenomen als aspirant FG in het FG Register van Duthler Academy.

Lees meer

Voorwaarden, studiebelasting & Vrijstelling

Het volgen van de opleiding FG is niet vrijblijvend. Daarmee bedoelen wij dat aanwezigheid en inzet vereist is. Tevens vinden wij nieuwsgierigheid en enthousiasme een absolute voorwaarde. Een specifieke vooropleiding is geen vereiste, al vormen de HBO en/of WO opleidingen rechtsgeleerdheid, bestuurskunde, bedrijfskunde, ICT en accountancy/audit een logisch startniveau.

De studiebelasting bedraagt voor de complete opleiding zo’n 600 uur. Dit is inclusief het maandelijks volgen van de workshops op één van onze locaties.

De examencommissie van Duthler Academy kan in individuele gevallen vrijstelling verlenen voor het afleggen van één of meer examens. Een verzoek voor vrijstelling moet bewijsstukken (bijvoorbeeld diploma’s) bevatten. Een verzoek voor vrijstelling kan worden ingediend bij de examencommissie via het e-mailadres: examencommissie@duthler.nl.

Interview over de Opleiding FG

Het privacy-team van Amsterdam UMC (VUmc & AMC) hecht veel waarde aan de privacy van haar patiënten, medewerkers en bezoekers.

Marcel van der Haagen, Functionaris voor Gegevensbescherming, spreekt over de aanpak van Amsterdam UMC op het gebied van privacy en informatiebeveiliging en zijn ervaringen met de Opleiding FG van Duthler Academy.

Ervaringen en referenties

Ik heb van tevoren heel uitgebreid en prettig gesproken met een van hun adviseurs en Ik heb mij eerst ingeschreven voor een speed-up course en vervolgens voor de volledige opleiding. Met grote tevredenheid wordt gesproken over het voortraject bij Duthler Academy.

Deelnemers aan de Opleiding FG

Ik ervaar de opleiding positief, inspirerend en tijdrovend. Door met elkaar casussen te bespreken wordt de AVG, de achtergronden en de toepassingen helder en toepasbaar voor de praktijk. Per workshop wordt duidelijk dat velen in het land zich nog niet bewust zijn van de aanstaande consequenties die de verordening met zich meebrengt.

Deelnemers aan de Opleiding FG

Ik kreeg een solide indruk van het instituut en de opleiding. De uitgebreide opzet met de modules sprak mij ook aan” en “Zeker als beginnend functionaris voor gegevensbescherming kies je voor de volledigheid van deze opleiding en de uitgebreide theorie.

Deelnemers aan de Opleiding FG