Den Haag | Eindhoven | Zwolle
+31 (0) 70 392 22 09
info@duthler.nl

Verantwoording over bescherming van persoonsgegevens

De eerste helft van 2019 is omgevlogen. Ongetwijfeld zal de tweede helft ook snel gaan. Daarom is het goed om tijdens deze – relatief rustige – zomerperiode na te gaan denken hoe uw bedrijf aan het eind van het jaar een juiste verantwoording kan afleggen over 2019.

Accountability review

Daar hoort ook bij het afleggen van verantwoording over bescherming van persoonsgegevens. En om dat te kunnen doen moet u wel weten hoe uw organisatie deze bescherming heeft geregeld en een administratie bijhoudt die dit kan aantonen.

Benefits

  • Creates and demonstrates effective compliance with legislation within the capabilities of the organization;
  • Offers a useful accountability and communication tool for all those involved, including user groups, employees’ council and society. The management of the organization demonstrates its respectful and honest handling of personal data. Those involved are taken seriously;
  • Door gebruik te maken een integraal overzicht van wet- en regelgeving kan één verantwoording en één verantwoordingsonderzoek voor meerdere toezichthouders worden gebruikt. Dit is voor u effectief en kostenefficiënt; 
  • De uitkomsten van de onderzoeken worden geautomatiseerd en systematisch vastgelegd. Hiermee ontstaat managementinformatie gericht op het verbeteren van de interne beheersing en interne controle; en
  • Maakt aansprakelijkheids- en kostenrisico voor de organisatie, de leiding en de Functionaris voor Gegevensbescherming / Privacy Officer beheersbaar.

Meer informatie of contact?

Wij komen graag bij u langs om met u hierover te sparren en eventueel van dienst te zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voor meer informatie over verantwoording bescherming persoonsgegevens lees deze pagina.