Meteen naar de inhoud
Home » Markten » Bedrijfsactiviteiten » Governance en Compliance

Governance en Compliance

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Verantwoordelijk bestuur

Europese en nationale wetgevers leggen steeds meer wettelijke plichten bij het bedrijven en verwachten dat het bedrijven en de bedrijfsleiding voldoen aan hun verantwoordingsplichten. De door de wetgever aangewezen toezichthouders gaan na in hoeverre het bedrijf en de bedrijfsleiding daadwerkelijk voldoen aan de verantwoordingsplichten.

Gedragscodes goed bestuur vragen van bedrijven andere maatschappelijke verantwoordingsplichten. Wij zouden het verantwoorden over het realiseren van het bedrijfsbeleid ook kunnen zien als een plicht.

Voor het verantwoord besturen van een bedrijf zijn effectieve maatregelen op het vlak van governance en compliance nodig die in een portfolio, of bedrijfsspecifiek in een bibliotheek, opgenomen kunnen worden.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner el_class=”third_bg_color”][vc_column_inner el_class=”third_bg_color” css=”.vc_custom_1574398098802{padding-top: 40px !important;padding-right: 40px !important;padding-bottom: 40px !important;padding-left: 40px !important;}”][vc_custom_heading stripe_pos=”hide” text=”Hoe kunnen wij u helpen?” font_container=”tag:h4|text_align:left|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” el_class=”remove_padding”][vc_column_text css=”.vc_custom_1652427592505{margin-bottom: 20px !important;}”]Neem gerust contact met ons op om uw vraag of behoefte te bespreken.[/vc_column_text][vc_btn title=”Neem contact met ons op” style=”flat” color=”white” i_icon_fontawesome=”stm-lnr-phone” add_icon=”true” link=”url:%2Fcontact|title:Neem%20contact%20op|target:_blank”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_tta_tabs][vc_tta_section title=”Portfolio governance en compliance” tab_id=”1652455839336-a345e98c-d85f4572-f738″][vc_column_text]

Bestuurs- en directievergaderingen lopen via agenda’s en ingebrachte stukken, en leiden tot besluiten. De vergaderingen met raden van commissarissen of toezichthouders en commissies, zoals de audit commissie, verlopen op een vergelijkebare wijze. Essentieel voor deze vergaderingen is de vertrouwelijkheid van stukken, de aantoonbare betrokkenheid van deelnemers en het onderschrijven van besluiten. De deelnemers wensen toegang te houden tot de gewaarmerkte documenten om desgewenst de betrokkenheid later aan te geven.
Een secretaris is veelal belast met de organisatie van deze vergaderingen.

De Contract Board, in samenwerking met onze professionals en partners, onderhouden een portfolio governance & compliance. Op verzoek van de leiding maakt de secretaris, met eventueel ondersteuning van professionals, bedrijfsspecifieke documenten en draaiboeken.

Inhoudelijk

Alle bedrijven en hun leiding krijgen te maken met governance en compliance vraagstukken. Naarmate de bedrijfsactiviteiten omvangrijker worden nemen het aantal en de complexiteit van vraagstukken toe. Er is bij de bedrijfsleiding behoefte aan kennis.

Wij, samen met onze partners, voorzien in deze behoefte met:

  • Blogs en webinars;
  • Bewustwordings- en trainingsprogramma;
  • Standaard modelportfolio governance & compliance; en
  • Consultatie op verzoek.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Procedureel” tab_id=”1652455839336-5435a3e3-5c344572-f738″][vc_column_text]

Het organiseren van governance en compliance vraagt aandacht van de bedrijfsleiding. Veel gestelde vraag is: ‘Zijn wij toereikend met onze organisatie? Hebben wij de processen goed ingericht? Zijn de processen, in het bijzonder de afspraken, voldoende vastgelegd?’ Wij beoordelen de processen en geven praktisch advies.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading icon_size=”15″ text=”Heeft u vragen of behoefte aan een afspraak?” font_container=”tag:h2|font_size:25|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Neem gerust contact met ons op via +31 (0) 70 392 22 09 of info@duthler.nl.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_btn title=”Neem contact met ons op” color=”theme_style_5″ size=”sm” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fduthler.nl%2Fcontact%2F|title:Contact|target:_blank”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_btn title=”Bel mij terug!” color=”theme_style_5″ size=”sm” align=”center” i_icon_fontawesome=”stm-lnr-phone” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fduthler.nl%2Fterugbellen%2F|title:Contact|target:_blank”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]