Meteen naar de inhoud
Home » Markten » Bedrijfstypen » ZZP’ers

ZZP’ers

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Wat zijn de uitdagingen voor ZZP’ers?

ZZP’ers onderscheiden zich met specifieke kennis en vaardigheden en willen graag doen waar zij goed in zijn. Zij zijn zich, net als hun opdrachtgevers, bewust van de risico’s op fiscaal en arbeidsrechtelijk gebied en willen de formele kanten van het ondernemerschap goed geregeld hebben. ZZP’ers willen zich naar hun (potentiële) opdrachtgevers presenteren als een professionele en betrouwbare partij.

Wet- en regelgeving en goede afspraken maken

De ZZP’er en de opdrachtgever hebben te maken met een wirwar aan regelgeving, wat onzekerheid met zich meebrengt en vervelende consequenties kan hebben. Afspraken die zij maken en de wijze waarop zij werken kunnen getoetst worden door de Belastingdienst en door de arbeidsrechter. Zo kan de Belastingdienst een ZZP’er in het kader van de loonheffingen aanmerken als een zelfstandige en dezelfde ZZP’er in het kader van de inkomstenbelasting niet als ondernemer zien. Ook zijn er voor de opdrachtgever altijd de risico’s op (loon)vorderingen op grond van het arbeidsrecht.

De ZZP’er krijgt vaak toegang tot persoonsgegevens en bedrijfsgeheimen als hij een opdracht uitvoert. Afspraken zoals een geheimhoudingsovereenkomst en of andere maatregelen om bedrijfsgeheimen te beschermen ontbreken meestal.

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner el_class=”third_bg_color”][vc_column_inner el_class=”third_bg_color” css=”.vc_custom_1574398098802{padding-top: 40px !important;padding-right: 40px !important;padding-bottom: 40px !important;padding-left: 40px !important;}”][vc_custom_heading stripe_pos=”hide” text=”Hoe kunnen wij u helpen?” font_container=”tag:h4|text_align:left|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” el_class=”remove_padding”][vc_column_text css=”.vc_custom_1652427592505{margin-bottom: 20px !important;}”]Neem gerust contact met ons op om uw vraag of behoefte te bespreken.[/vc_column_text][vc_btn title=”Neem contact met ons op” style=”flat” color=”white” i_icon_fontawesome=”stm-lnr-phone” add_icon=”true” link=”url:%2Fcontact|title:Neem%20contact%20op|target:_blank”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space][vc_row_inner el_class=”third_bg_color”][vc_column_inner el_class=”third_bg_color” css=”.vc_custom_1574398098802{padding-top: 40px !important;padding-right: 40px !important;padding-bottom: 40px !important;padding-left: 40px !important;}”][vc_custom_heading stripe_pos=”hide” text=”White paper ‘De ZZP’er regelt zaken degelijk via het vertrouwensnetwerk’” font_container=”tag:h4|text_align:left|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” el_class=”remove_padding”][vc_column_text css=”.vc_custom_1652964903271{margin-bottom: 20px !important;}”]In deze white paper laten wij zien wat registratie bij MYOBI voor u als ZZP’er betekent en welke voordelen dat heeft.[/vc_column_text][vc_btn title=”Download hier (pdf)” style=”flat” color=”white” i_icon_fontawesome=”far fa-copy” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fduthler.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F07%2F220314-Whitepaper-ZZP-op-het-vertrouwensnetwerk-bedrijfstype.pdf|target:_blank”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_tta_tabs][vc_tta_section title=”Wat is het ZZP-project?” tab_id=”1652455839336-a345e98c-d85fbfa8-ef27″][vc_column_text]

Het is vaak een bewuste keuze om diensten in een ZZP-constructie aan opdrachtgevers aan te bieden; het biedt de ZZP’er meer flexibiliteit dan een dienstbetrekking en de ZZP’er kan gebruik maken van fiscale voordelen. Voor de opdrachtgever zijn flexibiliteit en het vrijblijvend kunnen inzetten van capaciteiten redenen om te kiezen voor de inzet van ZZP’ers, soms is het de wens van een opdrachtgever een opdracht gunnen aan een ZZP’er. De opdrachtgever wenst ook de beste prijs/prestatie-verhouding uit de markt te halen, de aansprakelijkheids- en kostenrisico’s te beperken en beheersbaar te houden en de operationele kosten te verlagen.

Samen met ZZP’ers werken wij aan een passende bedrijfsjuridische functie voor ZZP’ers. De samenwerking bestaat uit:

  • Ontwikkelen en beheren van de ZZP contractportfolio met contracten, documenten en draaiboeken;
  • Kennisdelen met behulp van webinars, bewustwordings- en trainingsprogramma’s voor de ZZP markt; en
  • Het doen van suggesties voor aanvullende functionaliteiten.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Hoe kunnen wij helpen?” tab_id=”1652884484568-ab5e47b5-3fea”][vc_column_text]Voor het organiseren van de bedrijfsjuridische functie ZZP werken wij samen met het MYOBI Vertrouwensnetwerk. In deze samenwerking is een bedrijfsjuridische functie ZZP uitgewerkt en deze bestaat uit:

  • Een informatie ecosysteem op het vertrouwensnetwerk van MYOBI;
  • Een bedrijfsspecifieke leeromgeving met een bewustwordings- en trainingsprogramma ZZP;
  • Smart contracting met de contractportfolio ZZP en bijbehorende documenten en draaiboeken;
  • Ondersteunende diensten zoals kennisbanken en een servicedesk;
  • ‘Juridische ondersteuning op afroep’;
  • Het ZZP-project; en
  • Een aantrekkelijke prijs en kwaliteitsverhouding. De licentiekosten voor het vertrouwensnetwerk zijn zo laag mogelijk gemaakt voor ZZP’ers.

Met een geringe tijdsinvestering kan de ZZP’er het formeel-juridische gedeelte van zijn onderneming goed regelen en doen waar hij goed in is en waarvoor hij ook wordt ingehuurd. En is er een keer “gedoe’ dan kan hij altijd een beroep doen op juridische ondersteuning (“juridische ondersteuning toevoegen”).[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading icon_size=”15″ text=”Heeft u vragen of behoefte aan een afspraak?” font_container=”tag:h2|font_size:25|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Heeft u vragen over het organiseren, implementeren of uitbouwen van het ZZP-project? Neem gerust contact met ons op en wij bespreken graag uw specifieke casus.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_btn title=”Neem contact met ons op” color=”theme_style_5″ size=”sm” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fduthler.nl%2Fcontact%2F|title:Contact|target:_blank”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_btn title=”Bel mij terug!” color=”theme_style_5″ size=”sm” align=”center” i_icon_fontawesome=”stm-lnr-phone” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fduthler.nl%2Fterugbellen%2F|title:Contact|target:_blank”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]