Den Haag | Eindhoven | Zwolle
+31 (0) 70 392 22 09
info@duthler.nl

Professionele dienstverlening juridische functie

Kennis, kunde en opleiding

De professionals die de juridische functie ondersteunen “moeten van vele markten thuis zijn”. Naast vakinhoudelijke en functionele kennis en vaardigheden, die op universiteiten of vergelijkbare instituten en op Duthler Academy zijn opgedaan, beschikken de professionals over sociale vaardigheden en organisatietalent.

Wij selecteren juristen op een passend profiel. De juridische professionals die de modellen voor de portfolio’s hebben samengesteld ontwikkelen en onderhouden ook de trainingsmodulen op Duthler Academy. De professionals die in aanmerking komen voor de professionele dienstverlening volgen de modulen succesvol.

Juridische professional moet goed passen

Na het succesvol afronden van alle modulen sluiten de professionals zich aan bij het programma van permanente educatie en kan de Academy aan een professional vragen een module op te stellen, te onderhouden en te doceren.

De juridische professionals moeten passen bij de cultuur en de mores van de organisatie. Uiteraard zijn er CV’s beschikbaar en voeren wij gesprekken in de voorbereiding. De keuze voor een professional hangt vooral af van de organisatie van de juridische functie. Het gaat er om welke taken door medewerkers van de organisatie worden uitgevoerd en welke door de professional.

Een veel voorkomende verdeling is:

  • Medewerkers: functionele gebieden (primaire processen, personeelszaken, inkoop) de dagelijkse overeenkomsten; en
  • Professional: borgen van het overzicht en inzicht in de aangegane overeenkomsten (feitelijk overzicht en inzicht in de verplichtingen en rechten van de organisatie), georganiseerd houden van de juridische functie door taken aan personen toe te wijzen of juist terug te trekken; LEM-management en managementinformatie samenstellen en bespreken over de performance van de juridische functie. De professional verzorgt gespecialiseerde contractonderhandelingen, is de tweedelijns ondersteuning en vangt fluctuaties in de vraag naar capaciteit op.

Smart contracting is een noodzakelijke maar niet voldoende voorwaarde voor een goed functionerende juridische functie. De juridische functie kan alleen succesvol zijn als de organisatie beschikt over het juiste team van medewerkers én adequaat ingevulde randvoorwaarden.

Uitsluitend met het juiste team en het goede gereedschap kunnen wij de businesscase van de juridische functie waarmaken.

Wij zoeken geschikte juristen

Wij zoeken naar geschikte kandidaten. Graag komen wij in contact met juristen die willen werken als juridische professional bij onze cliënten. Meer informatie, zie: “Juristen met talent voor organiseren”.