Caroline Willemse AA RE RFGHoofd Risk & Compliance Management

cropped-Caroline-Willemse
Opleidingen en titels
  • EDP auditor (RE)
  • Forensic Accountacy, Leiden, Nyenrode
  • Gecertificeerd accountant (AA)
  • Register Functionaris voor Gegevensbescherming (RFG)

Caroline heeft 30 jaar in de bankensector gewerkt, vanaf 1998 als Vice President (VP) van ABN AMRO. Zij is een gecertificeerde functionaris voor gegevensbescherming (RFG), gecertificeerd accountant (AA) en een gecertificeerde IT Auditor (RE). Tevens heeft zij de postacademische opleiding Forensic Accountancy (Leiden/ Nyenrode), Assurantie A en B en diverse interne opleidingen succesvol afgerond. De functies die zij vervuld heeft zijn interne auditor en EDP auditor, Hoofd Internal Audit Verzekeringen, en functies bij Compliance (Sanctiewetgeving), Transaction Banking (Risk management) en Finance (Global Finance projecten).

Vervolgens is Caroline overgestapt naar een grote pensioenuitvoeringsorganisatie. Na eerst 5 jaar gewerkt te hebben als risk manager, is zij 3 jaar internal auditor geweest met als aandachtsgebied ICT en Privacy.

De Opleiding Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) heeft haar gestimuleerd om achter de privacywetgeving te kijken naar de gedachten waaruit deze wetgeving is ontstaan om hiermee de wijziging van het gedrag van medewerkers van bedrijven te stimuleren het belang van betrokkenen serieus te nemen. Het beschermen van persoonsgegevens is een ethische discussie en heeft impact op cultuur, gewoonte en houding. Caroline vindt de discussies hierover vaak interessanter dan het antwoord.

contact details

+31 (0) 70 392 22 09
Frankenslag 137, 2582 HH Den Haag

Social Profiles