Den Haag | Eindhoven | Zwolle
+31 (0) 70 392 22 09
info@duthler.nl

Tag: Autoriteit Persoonsgegevens

Bestuursrechter vindt normuitleg Autoriteit Persoonsgegevens “gerechtvaardigd belang” te strikt

Boetebesluit VoetbalTV Op 23 november 2020 heeft de bestuursrechter van de rechtbank Midden-Nederland een boetebesluit van de AP van 16 juli 2020 vernietigd. Bij het besluit van 16 juli jl.  heeft de AP VoetbalTV een boete opgelegd ter hoogte van € 575.000,-, omdat zij onrechtmatig persoonsgegevens heeft verwerkt. De AP verwijt VoetbalTV dat zij zonder…
Read more

Belastingdienst heeft de bescherming van grondrechten jarenlang niet serieus genomen

De Toeslagaffaire Sinds vorig jaar is er veel aandacht geweest in de media voor de zogenaamde Toeslagaffaire. Ouders zouden ten onrechte als fraudeurs zijn aangemerkt en moesten in sommige gevallen duizenden euro’s aan ontvangen toeslagen terugbetalen. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is naar aanleiding van een in april 2017 ontvangen signaal over het mogelijk verwerken van…
Read more

Boete voor BKR: betrokkene kon onvoldoende regie voeren

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een bestuurlijke boete opgelegd aan BKR van € 830.000 wegens overtreding van artikel 12 lid 2 Avg (faciliteren van recht op inzage) en artikel 12 lid 5 Avg (kosteloze inzage). Vandaag publiceerde de AP het boetebesluit van 30 juli 2019, hierbij een beknopte samenvatting.  Wat is er gebeurd? De AP…
Read more

Zeven voor de hand liggende vragen van de Autoriteit Persoonsgegevens

Aanleiding Naar aanleiding van de klachtenrapportage Autoriteit Persoonsgegevens (AP), en onze ervaringen, hebben wij een aantal mogelijke en voor de hand liggende vragen van de toezichthouder op een rij gezet.[1] Deze vragen zou de AP kunnen stellen tijdens een bezoek naar aanleiding van een datalek, klachten of een bezoek uit hoofde van een regulier handhavingsbezoek.…
Read more