Den Haag | Eindhoven | Zwolle
+31 (0) 70 392 22 09
info@duthler.nl

Tag: Autoriteit Persoonsgegevens

Boete voor BKR: betrokkene kon onvoldoende regie voeren

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een bestuurlijke boete opgelegd aan BKR van € 830.000 wegens overtreding van artikel 12 lid 2 Avg (faciliteren van recht op inzage) en artikel 12 lid 5 Avg (kosteloze inzage). Vandaag publiceerde de AP het boetebesluit van 30 juli 2019, hierbij een beknopte samenvatting.  Wat is er gebeurd? De AP…
Read more

Zeven voor de hand liggende vragen van de Autoriteit Persoonsgegevens

Aanleiding en vragen aan de leiding Naar aanleiding van de klachtenrapportage Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en onze ervaringen hebben wij een aantal mogelijke en voor de hand liggende vragen van de toezichthouder op een rij gezet.[1] Deze vragen zou de AP kunnen stellen tijdens een bezoek naar aanleiding van een datalek, klachten of een bezoek uit…
Read more

Advies AP over preventieve schuldhulpverlening

Op verzoek van het kabinet heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geadviseerd over het wetsvoorstel Preventieve Schuldhulpverlening. Met deze aanpassing van de wet schuldhulpverlening wil het kabinet gemeenten faciliteren om vroegtijdig hulp te bieden aan mensen met betalingsachterstanden (“vroegsignalering”). Kritisch De AP is kritisch over de privacy waarborgen in het wetsvoorstel. Het ongevraagd benaderen van mensen…
Read more

HagaZiekenhuis beboet door AP

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een bestuurlijke boete opgelegd aan Stichting HagaZiekenhuis (HagaZiekenhuis). De boete ter hoogte van € 460.000,- heeft de AP opgelegd omdat het HagaZiekenhuis onvoldoende passende maatregelen zoals bedoeld in artikel 32 Avg heeft getroffen om persoonsgegevens te beschermen. Van het HagaZiekenhuis werd verwacht dat het in ieder geval tweefactor authenticatie zou…
Read more

nl_NL
en_GB nl_NL