Ga naar de inhoud

Compliance in de cloud

Accountable of verantwoordelijk zijn voor het organiseren van compliance met beleidsmatige, wettelijke en contractuele verplichtingen is voor de bedrijfsleiding een belangrijk thema. Uiteraard zijn er de gebruikelijke fiscale, commerciële, statistische en bancaire verplichtingen. Er zijn ook verplichtingen die steeds verder worden aangescherpt zoals het organiseren van informatieveiligheid en beschermen van persoonsgegevens. Wij zien een gestage groei van sectorale en incidentiele verplichtingen waaraan bedrijven wettelijk moeten voldoen. De aansprakelijkheids- en kostenrisico’s nemen voor sommige bedrijven toe en er is een behoefte aan een integrale compliance-aanpak.

Het organiseren van IT-cloud compliance is een bijzondere en fundamentele bedrijfsactiviteit omdat het borgen van de informatieveiligheid en beschermen van persoonsgegevens nodig is voor de continuïteit van de bedrijfsvoering en kunnen organiseren van een meer integrale compliance-aanpak. Het zijn de gebruikelijke bedrijven zoals Microsoft, Amazon en Google die IT-clouddiensten aan bedrijven leveren. Wij beperken ons bij het beschrijven van deze dienstverlening tot compliance in de cloud.

Wat is onze aanpak?

Onze professionals volgen de trainingen van Duthler Academy en van cloudleveranciers, zoals Microsoft. Hiermee blijven onze professionals hun kennis uitbouwen en doen zij ervaringen op in de rollen van riskmanager, compliance officer en FG bij verschillende bedrijven. Voor sommige bedrijven vervullen onze professionals combinaties van deze rollen. Het komt voor dat een bedrijf het riskmanagement wenst te ontwikkelen en aandacht wil geven aan het beschermen van persoonsgegevens.

De professionals formuleren beleid en bouwen het kennis- en verandermanagement op met behulp van de trainingsprogramma’s van Duthler Academy. Met behulp van de tools van de cloudleveranciers vervullen onze professionals hun rol effectief. Bijvoorbeeld door het toepassen van het Security center, Defender of Sentinel in MS 365 en Azure tenants.

Leg uw vraag voor aan onze experts

Vragen over onze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.